Blog Banner

Linnés Kammare med kafé

Linnés Kammare konsthantverk öppnade i november 2012 och drevs fram till nyår 2020 av formgivare Kerstin Landström. Från och med februari 2021 har Sigrid Eriksson och Vasilis Sideris tagit över hela verksamheten och driver både Linnés Kammare, Galleri Vallhovs säteri och Vasilis och Sigrid Mathantverk. Mycket är sig likt inne på Linnés Kammare - filtar, plädar i design av Kerstin Landström finns kvar tillsammans med annat konsthantverk och mathantverk från både Sverige och Grekland. 

Kaféet har ett tiotal fikaplatser i butikens nedervåning och ett trettiotal platser i charmiga soffgrupper på den hemtrevliga övervåningen. Kaféet serverar hembakade bullar och kaffebröd, lyxig sallad, glass samt smörgåsar och pannkakor. Vår, sommar och höst finns det gott om trädgårdsbord och platser i trädgården. Några ord från besökare, lånat från Linnés Kammares hemsida: 

"Ett fantastiskt besöksmål utanför Uppsala med riktigt bra shopping, kultur och hembakt! Fika i trädgården och i butikens mysiga miljö. En unik historia som knyter an till den store Carl von Linné."

"Linnés Kammare är det bästa som hänt "i" Uppsala på många herrans år!"

Läs mer på hemsidan Linnés Kammare  

ÖPPETTIDER 2021
tors - fre 12-16, lör - sön 11 - 15.